Üdvözöljük Társaságunk honlapján!

 logo
A Münsteri Német-Magyar Társaság egy közhasznú non-profit szervezet, amelyet 2003 január 16-án alapítottunk azzal a céllal, hogy a kulturális párbeszédet és a német-magyar kapcsolatokat ápoljuk.

Miért fontos ez? A közös Európa és az Európai Unió eszméje a különböző kultúrák és népek békés együttélésén alapszik. A 13 millió magyar közül kevesebb mint 10 millióan élnek Magyarországon, a többiek a szomszédos országokban illetve szerte a világon, többek között Németországban. A Münsterben élő magyarok számáról nincsenek megbízható hivatalos adatok, mindenesetre több mint száz ember él itt, aki magyarnak vallja magát.

Az ittlétünknek különféle okai vannak: sokan az 1956-os forradalom leverése után menekültek ide, mások ide járnak egyetemre vagy nyelvet tanulni jöttek, megint mások házastársként élnek itt. Egyre többen vannak, akik a második vagy harmadik generációhoz tartoznak és azok is, akik újonnan érkeztek.

Mindezen különbségek ellenére egy dolog mindegyikünket összeköt: a magyar kultúra, amely fontos szerepet játszik az életünkben. És mindannyian örülünk, ha időről időre magyarul beszélhetünk valakivel. Ezt lehetővé tenni és az itt élő magyarok számára egy fórumot biztosítani az egyik fő célja Társaságunknak.

Sok nem-magyar is érdeklődik a magyar nyelv és kultúra iránt. Másik fő célunk, számukra megkönnyíteni a hozzánk való kapcsolatot, erősíteni a kulturális eszmecserét.

Munkánkkal az idegenellenesség bármilyen formája ellen és a nemzetközi megértés érdekében lépünk fel.

Önt is szeretettel meghívjuk Társaságunk rendezvényeire. A belépés ingyenes.

Home

Copyright ©  2015 Münsteri Német-Magyar Társaság. Minden jog fenntartva.