“Katalin Haenlein“ Német-Magyar Könyvtár

A Német-Magyar Társaság kétnyelvű könyvtára 2005 márciusában nyílt meg a „Brückében“ (a Münsteri Egyetem Nemzetközi Központjában, Wilmergasse 2) kb. 500 kötetes állománnyal, amely 2020-ra kb. 1500 könyvre gazdagodott.

Az érdeklődők 15 éven keresztül minden hónap harmadik péntekjén 18 és 20 óra között látogathatták a könyvtárat és olvashattak vagy kölcsönözhettek magyar nyelvű könyveket illetve kortárs magyar irodalmat német és/vagy magyar nyelven.

A könyvtár 2015-ben Katalin Haenlein nevét kapta (fotó: középen), aki a könyvtár egyik alapítója és haláláig vezetője volt.

Sajnos 2020 az egyetemi átépítések miatt új otthont kellett keresnünk könyvtárunk könyveinek. Ezért nagyon örültünk, hogy a könyvek egy részét a Münsteri Egyetemi Könyvtár felvette az állományába. Más könyveket a regensburgi Egyetemi Könyvtár, valamint a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum, a József Attila Emlékház, az Országos Széchényi Könyvtár és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fogadott be.

Megjegyzés: A Münsteri Városi Könyvtár állományában is találhatók magyar szerzők német nyelvű művei. Online-keresés és előegyzés: https://open.stadt-muenster.de/

1b

Sajtótükör